top of page

Pohybová Všestrannost

Aktualizováno: 4. 10. 2023

Co je to ta Pohybová Všestrannost? Co že se to tam dělá? Proč to trvá hodinu a půl? Zvládnu to, i když je mi 40-50, mám nadváhu a moje kondička i síla mě opustila už před mnoha lety?


Co to je?


Na rozdíl od kruhových tréninků je Pohybová Všestrannost tak trochu náš vlastní koncept a dítě, které si pipláme už mnoho let. Proč tak trochu? Mno my jsme totiž v zásadě nepřišli s ničím výjimečným a novým do světa fitness a cvičení. Všechny ingredience, které využíváme, jsme si poctivě zakoupili (ať už formou kurzů, nebo seminářů), odcvičili a upravili k obrazu svému tak, aby to dohromady dávalo hlavu a patu. Nám a snad i Vám.


Vesměs se asi dá říct, že Pohybová Všestrannost je vlastně takovou obecnou silově-kondiční průpravou pro "normální" lidi, kterým buď chybí, byť i základní pohybová zručnost, nebo potřebují kompenzaci nějakého jednostranného pohybu. Nic víc a nic míň nenabízíme.


Co děláme?


V první řadě se hýbeme. To je asi to nejdůležitější. Pro někoho možná málo, ale pohybu máme jako společnost obecně málo a každá hodina je skoro vždy ku prospěchu věci. Abychom ale jen nemlátili prázdnou slámu (o tom, co je to vlastně pohyb můžeme filozovat jindy), tak na hodině (a půl) Pohybové Všestrannosti procvičíme spoustu základních pohybových vzorů od lezení přes dřep, chůzi až po běh. Zkrátka taháme, něco tlačíme, ale taky balancujeme i jinak koordinujeme ruce, nohy, ale i předměty. Rozhýbáváme klouby, posilujeme svaly. Zkrátka je toho dost... Někdy zábavnou a hravou formou, jindy méně (ostatně co je pro jednoho zábava, může být pro druhého utrpení).


Co z toho budu mít?


Celkově si troufáme tvrdit, že odolnější, silnější, pohyblivější a chápavější pohybový aparát. Ale vyžaduje to samozřejmě čas. Nebude to hned...


Proč to trvá tak dlouho?


Protože se zkrátka do hodiny nevejdeme. Respektive vešli bychom se, ale museli bychom cvičit třikrát týdně. A na to momentálně nejsou ani prostory, ani čas (co ale není, může být).


Zvládnu to?


Máš-li dvě ruce, dvě nohy a jednu hlavu, se vší vážností tvrdíme, že 90% lidí to bez problémů zvládne. Možná ne ve variantách jako ostřílenější jedinci, kteří už mají za sebou i nějaký ten rok, ale dřív nebo později najdeme variantu, kterou může cvičit (téměř) každý.


Na druhou stranu nebudeme ani tvrdit, že je to úplná procházka růžovou álejí. Pravděpodobně se trochu zapotíš. Cvičení je prostě tak trochu o stresu a diskomfortu. Nesmí ho ale být příliš a nesmí ho být ani málo. Když přijdeš, budeme se v tom za nějaký čas chápat trochu lépe...


Nemusíš nám ale věřit ani slovo, ostatně nechceme slibovat (a ani neslibujeme) zázraky, a proto si můžeš úvodní hodinu a půl vyzkoušet sám/sama ZDARMA (což ostatně platí pro všechny naše hodiny).Jak ostatně praví slovenská lidová moudrost Jaro Slávika:


"Nevyzkúšaš, nevieš."


Vlastní zkušenost je totiž nepřenositelná.


A protože video řekne více než tisíc slov, tady je malá ukázka, jak to taky může vypadat.




Jak se přihlásit?


Stačí na našich stránkách v sekci UDÁLOSTI kliknout na registraci na vybraný datum, případně na našem Facebooku: @pohyb.hrou


Pro jakékoliv další dotazy klidně piš do komentářů, nebo přímo nám na e-mail.


Budeme se těšit na Tvou návštěvu!

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Pohybově-relaxační víkend 2024 - Program

Čtvrtek 15:00-18:00 - Příjezd 18:00-21:00 - Úvod (co nás čeká a nemine + diskuze o tom Proč/Jak/Co cvičit) 21:00-až do rána bílýho (pochlastáváníčko, diskuze/filmy/hry...) Pátek 7:00-9:00 - Snídaně 9:

Online gym

bottom of page